Ana Sayfa Portal Gelişmiş Arama Üye Listesi Takvim Yardım Belgeleri
Zaman: 07-23-2014, 02:33 AM Hoşgeldin Misafir ! (GirişÜye Olun)


Cevapla  Gönder 
 
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Muhallebili Kuru Midye Tatlısı
Yazar Mesaj

zeberced
süper anneanne :)
*


O'na Doğru Üye Bilgileri
Mesaj Sayısı : 3,675
Konu Sayısı : 415
Üye No :
10
Katılım Tarihi : Jul 2012
Cinsiyet : Bayan
Rep Grafiği :
Rep Ver :
Durum : Çevrimdışı


Teşekkürler: 723
1586 Mesajına 2683 Teşekkür edildi.
Mesaj: #1
Muhallebili Kuru Midye Tatlısı


[Resim: 7744791488_c63d220446_z.jpg]

[Resim: 7744792800_45b52863cc_z.jpg]

Hamur malzemeleri

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı buğday nişastası
3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu
1 silme(çok dolu olmayan)çay kaşığı tuz
Arasına serpmek için: Buğday nişastası
Üzeri için 150 gr. eritilmiş tereyağı
Muhallebi Malzemeleri

2.5 su bardağı süt
Yarım su bardağı un
3 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 limon kabuğu rendes
i
[Resim: 7745059876_7aa6cee2db_z.jpg]
[Resim: 7744928844_72954829c0_z.jpg]
Kuru Midye Baklava Nasıl Yapılır?

Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için; Bütün malzemeleri tencereye alıp, çırpma teliyle iyice karıştırın.
Ocağın altını yakıp pişene kadar karıştırın.Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirmeye devam edin.
Muhallebiyi soğumaya bırakın. Diğer tarafta hamurun sıvı malzemelerini yoğurma kabına alıp karıştırın. Yavaş yavaş un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamuru 12 bezeye ayırıp, yuvarlayarak düzgün bezeler hazırlayın. Üzerini örtüp 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Dinlenen bezeleri nişasta serperek küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek üst üste koyun. En üste nişasta serpmeyin. 6 şarlı iki grup hamur elde edin.
İlk hamur grubunu merdaneyle açarak yaklaşık 3 mm. kalınlığında açın.
Kenardan başlayarak sıkıca rulo yapın.
Ruloyu bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.
Her bir parçayı merdaneyle çok aşırı bastırmadan oval şekilde açıp, ortasına soğuyan muhallebiden 2 çay kaşığı kadar koyup poğaça kapatır gibi kapatın. Ağzına çok bastırmanıza gerek yok.
Veya her bir parçanın ortasına elinizle bastırıp, üst resimde olduğu gibi içli köfte oyar gibi oyun ve küçük külahlar elde edin. İçine muhallebiden koyun ve tepsiye dizin.
üzerlerine eritilmiş tereyağı veya normal yağ da olabilir fırçayla bolca sürün.
200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından alır almaz üzerine bolca pudra şekeri serpin. İsterseniz şerbette dökebilirsiniz ama ben tercih etmiyorum.
Afiyet şifa olsun. Şükrünüz daim olsun dostlar

[Resim: 7744792270_760acd55c6_z.jpg]
[Resim: 7744791956_5c771419db_z.jpg]
[Resim: 7744791190_817f2ceeb2_z.jpg]










[Resim: 1958457_371815019625916_566014194_n.jpg]
(Bu Mesaj 08-11-2012 12:46 PM değiştirilmiştir. Değiştiren : zeberced.)
08-11-2012 12:41 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
 Teşekkür Edenler: Saladin , Leyli , VusLata Hasret , Berceste , -Zeynep-

Leyli
Özel Bayan Üye
*


O'na Doğru Üye Bilgileri
Mesaj Sayısı : 4,141
Konu Sayısı : 323
Üye No :
13
Katılım Tarihi : Jul 2012
Cinsiyet : Bayan
Rep Grafiği :
Rep Ver :
Durum : Çevrimdışı


Teşekkürler: 4838
2005 Mesajına 3312 Teşekkür edildi.
Mesaj: #2
RE: Muhallebili Kuru Midye Tatlısı


emekli Smile
ama güzelmiş sağolasın abla










[Resim: 170_63_680_252_599-Sessizligi-Dinle.jpg]
08-11-2012 15:41 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
 Teşekkür Edenler: -Zeynep-

VusLata Hasret
Özel Bayan Üye
*


O'na Doğru Üye Bilgileri
Mesaj Sayısı : 124
Konu Sayısı : 1
Üye No :
55
Katılım Tarihi : Aug 2012
Cinsiyet : Bayan
Rep Grafiği :
Rep Ver :
Durum : Çevrimdışı


Teşekkürler: 155
83 Mesajına 137 Teşekkür edildi.
Mesaj: #3
RE: Muhallebili Kuru Midye Tatlısı


Harika görünüyorLar.. Drool Smile
08-11-2012 20:44 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
 Teşekkür Edenler: -Zeynep-

Berceste
Özel Bayan Üye
*


O'na Doğru Üye Bilgileri
Mesaj Sayısı : 2,710
Konu Sayısı : 289
Üye No :
31
Katılım Tarihi : Jul 2012
Cinsiyet : Seçilmemiş
Rep Grafiği :
Rep Ver :
Durum : Çevrimdışı


Teşekkürler: 1747
1759 Mesajına 2634 Teşekkür edildi.
Mesaj: #4
RE: Muhallebili Kuru Midye Tatlısı


Görünüsü süper ablam..

Tesekkürler.










[Resim: semerkand1.png]




Herkesin unuttu birsey var " Ölüm "


[Resim: amtctv.gif]
08-14-2012 18:10 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
 Teşekkür Edenler: -Zeynep-

zeberced
süper anneanne :)
*


O'na Doğru Üye Bilgileri
Mesaj Sayısı : 3,675
Konu Sayısı : 415
Üye No :
10
Katılım Tarihi : Jul 2012
Cinsiyet : Bayan
Rep Grafiği :
Rep Ver :
Durum : Çevrimdışı


Teşekkürler: 723
1586 Mesajına 2683 Teşekkür edildi.
Mesaj: #5
RE: Muhallebili Kuru Midye Tatlısı


rica ederim deneyelim inşalalh.










[Resim: 1958457_371815019625916_566014194_n.jpg]
08-15-2012 06:05 AM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
 Teşekkür Edenler: -Zeynep-
« Önceki | Sonraki »
Cevapla  Gönder 


Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
icon12 Muhallebili Kadayıf tatlısı YaReN 2 221 09-26-2013 12:47 PM
Son Mesaj: Med Cezir
icon12 Çikolata soslu etimek tatlisi ( irmikli olan) YaReN 1 285 08-13-2013 12:05 PM
Son Mesaj: Med Cezir
icon12 Midye Tatlısı YaReN 1 227 08-13-2013 12:05 PM
Son Mesaj: Med Cezir
icon12 Elma tatlısı YaReN 1 191 08-13-2013 12:02 PM
Son Mesaj: Med Cezir
icon6 Aşk lokumu tatlısı. ELZeM 11 790 07-27-2013 21:48 PM
Son Mesaj: gaip

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir